Uutuksia

Satu ostaa mielellään palveluja paikallisilta yrittäjiltä.

Yrittäjä Satu Wivolin Wicon Oy -yrityksestä tarjoaa asiakastutkimuksiin ja laadun arviointiin liittyviä palveluja.

Satu liittyi Linquit-alustaan heti sen alkuaikoina ja toivoo uusien jäsenyritysten liittyvän verkostoon. Erityisesti Satu toivoisi naisyrittäjien liittyvän jäseniksi.
Satu muutti perheensä kanssa Vaasaan muutama vuosi sitten. Muuton mukana seurasi hänen yrityksensä. Satu muutti Palosaaren yrityskeskuksessa sijaitsevaan toimistoon, jossa hän tarjoaa yrityksille asiakastutkimuksia, asiakastyytyväisyystutkimuksia, kyselyitä, henkilöstötutkimuksia ja yrityspalvelujen ja tuotteiden laadun mittaamista.

Satu tekee yhteistyötä ja ostaa mielellään palveluja paikallisilta yrittäjiltä. Tällä hetkellä hän löytää paikalliset yrittäjät hankintoihinsa Googlen tai suhteiden välityksellä. Hän näkee kuitenkin Linqitin tarjoamat mahdollisuudet ja toivookin sen takia, että Linqitin tarjonta kasvaisi mahdollisimman pian. Satu korostaa myös Linqitin palautepalvelun tärkeyttä. Yrittäjänä luotat enemmän muiden yrittäjien kokemuksiin jostain tietystä palveluntuottajasta.

Kun Satu ostaa online-palveluita, hän tarkastaa ensin muiden asiakkaiden antamat palautteet. Kun hän esimerkiksi varaa hotellihuoneen, hän tarkastaa TripAdvisor-alustasta kuinka monta tähteä hotelli on saanut. Samalla tavalla hän haluaa ostaa resursseja yritykseensä.

Tällä hetkellä Satun yrityksessä on meneillään uudelleenjärjestelyt, joissa keskitytään erityisesti eri palvelupaketteihin. Toimeksiannon Satu on antanut paikalliselle konsulttiyritykselle, joka auttaa sisällön suunnittelussa ja kehityksessä. Myös tähän hän olisi halunnut löytää toimeksisaajan Linqitin kautta voidakseen verrata suosituksia. Satu kertoo myös palkanneensa paikallisia yrittäjiä kuten kirjapainoja, kääntäjiä, myyjiä ja markkinoijia Vaasaan muutettuaan.
Olen myös etsinyt autohuoltoalan yrityksiä ja olen kaivannut asiakassuosituksia vertailuihin. Yrittäjänä tarvitset monia eri palveluita, ja varsinkin uutena paikkakunnalla huomaat, kuinka vaikeaa on valita eri paikallisten yritysten joukosta, Satu Wivolin sanoo.

Teksti: Maria Norrlin-Asplund/ Celma.fi
Käännös: Käännöspalvelu Ingela Åström
Kuva: Michelle Sebbas

OPISKELIJA – MIETITKÖ OMAN YRITYKSEN PERUSTAMISTA?

Tänä päivänä monet yritykset ostavat mieluummin muiden yritysten palveluja sen sijaan, että he palkkaisivat henkilökuntaa väliaikaisia toimeksiantoja ja huippuja varten. Opiskelijalle tämä on oiva mahdollisuus kokeilla erityyppisiä toimeksiantoja ja työskennellä erityyppisissä yrityksissä.

Ehkä sinulla on jo oma yritys tai mietit sellaisen perustamista. Siinä tapauksessa Linqit on verkosto, johon sinun kannattaa ehdottomasti tutustua.

Linqit on helppokäyttöinen ja kustannustehokas digitaalinen yritysten välisten palveluhankintojen kohtaamispaikka.

Linqit on tehokas ja edullinen tapa niin uusille kuin vakiintuneillekin yrityksille tarjota omaa erityisosaamistaan sähköisesti mahdollisille toimeksiantajille. Linqitissä luot nopeasti ja helposti oman profiilisi, jossa kuvailet osaamisesi ja tarjoamasi palvelut. Linqitin jäsenenä säästät sekä aikaa että rahaa, koska Linqit markkinoi palvelujasi sopiville toimeksiantajille. Linqit on tilauspohjainen palvelu ja se on ainoastaan käytettävissä B2B-toimeksiantoja varten Linqitin jäsenten kesken.

Tarjoamme nyt kaikille opiskelijoille ilmaisen jäsenyyden opintojen ajaksi.

Kuulostaako tämä hyvältä? Täältä voit lukea lisää siitä, miten Linqit voi auttaa sinua luomaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ensi kesänä:

https://linqit.fi/myytko-palveluita/
www.facebook.com/linqit.fi/
https://www.linkedin.com/company/linqit-finland/

Onko sinulla kysymyksiä? Ota yhteyttä:
Puh: +358 40 9033 904
S-posti: info@linqit.fi

Cerex Maalaamon Björn Wallin ostaa mieluummin alihankintana muilta yrityksiltä kuin palkkaa uuden työntekijän

Cerex Maalaamo on toiminut jo yli 20 vuoden ajan ja 12 vuotta sitten Björn Wallin siirtyi yrityksen johtoon. Ensimmäiset neljä vuotta Björn hoiti kaiken yrityksessä, mutta kun tarjouspyyntöjen määrä kasvoi, Björn palkkasi ensimmäistä kertaa toisen henkilön yritykseen. Tänä päivänä yrityksessä on 8 työntekijää ja ruuhka-aikoina Björn vuokraa lisäresursseja. Yrityksen kotipaikka on ollut Kristiinankaupunki, mutta Björn rakentaa tällä hetkellä taloa Vaasaan ja muuton yhteydessä myös yritys vaihtaa paikkakuntaa.

Cerex Maalaus tarjoaa palveluita niin suuremmille rakennusyrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Yritys hoitaa lähes kaiken tyyppiset maalaustyöt sekä sisällä että ulkona, niin uudisrakennuksissa kuin remonttikohteissakin. Muutamia esimerkkejä ovat silotus, tapetointi, lattioiden asennus, katto- ja julkisivumaalaus, vesi- ja hiekkapuhallus, korkeapainepesu, rappaus jne. Cerex Maalauksen asiakkaat löytyvät eri puolilta maata aina pohjoisesta Luodosta eteläiselle Turunmaalle, Ahvenanmaalle ja Uudellemaalle. Viimeisin suuri toimeksianto oli Vaasalaisen kauppakeskus Espenin perusparannus, jossa Cerex Maalaus hoiti useimpien tilojen maalaustyöt.

Kun yritys saa suurempia toimeksiantoja, Björn ostaa palveluita toisilta yrityksiltä. Kesäisin tarpeet ovat suuremmat, ja viime kesänä hän esimerkiksi vuokrasi 12 ulkoista resurssia yritykseensä. Björn hoitaa kaiken koordinoinnin itse, ja lisäksi myös hallinnon ja laskutuksen.

Cerex Maalauksen useimmiten tarvitsemat resurssit ovat tilapäinen työvoima ja erityyppiset asiantuntijat. Esimerkkinä Björn mainitsee marmoroinnin ja mikrosementoinnin asiantuntijat. Yritys tarvitsee myös maalaajia, siivoojia ja joskus kääntäjää.

Björnin mielestä Linqit on erinomainen alusta yrittäjille. Hän toivoo, että suuremmat yritykset myös liittyvät siihen ja aktiivisesti päivittäisivät saatavilla olevista resursseistaan. Björnin mielestä yritysten tulisi myös käyttää hyväksi palautteen (rating) antamisen mahdollisuutta, jotta uudet ostajat voivat saada enemmän varmuutta siitä, kenet he pestaavat.

Kysymykseen parhaasta verkostointivihjeestään Björn tunnustaa, ettei hän ehdi verkostoida, sillä hänen aikansa kuluu yrityksen pyörittämiseen, mutta suunnitelmissa on, että hän voisi keskittyä enemmän koordinoimiseen kentällä olemisen sijaan – ja silloin hän toivon mukaan myös ehtisi tavata muita yrittäjiä. Hän sanoo, että yrittäjien tulisi ehdottomasti tehdä yhteistyötä toistensa kanssa. Yhteistyössä tärkeintä on, että molemmat osapuolet hyötyvät siitä. Jos se ei toimi, yhteistyötä ei kannata jatkaa.

Teksti ja kuva: Maria Norrlin-Asplund / celma.fi

Käännös suomeksi: Ingela Åström

Suositukset ovat yrityksille parasta mahdollista markkinointia

Johan Hällmark, tilitoimisto Bäck & Vilénin toimitusjohtaja, on ollut Linqitin jäsen syksystä 2018 lähtien. Johan toivoo, että yhä useammat ostajat ja myyjät löytäisivät alustan, jotta resurssien tarjonta saataisiin kasvuun.

Bäck & Vilén etsii resursseja kuten kääntäjiä, markkinoijia, IT-osaajia ja muita kapea-alaisia erikoisosaajia. Oikeastaan etsimme kaikkia sellaisia, jotka osaavat asiansa riippuen senhetkisestä tarpeestamme, Johan sanoo.
Linqit-alustan Suosittele-toiminto on erinomainen väline niille, jotka epäröivät palkata tuntemattomia resursseja. Uskallat helpommin palkata sellaisia uusia ja tuntemattomia resursseja, jotka ovat saaneet hyviä suosituksia muilta yrittäjiltä.
– Suositukset ovat yrityksille parasta mahdollista markkinointia, Johan Hällmark sanoo.

Bäck & Vilén yrityspalvelu Oy on Vaasalainen vuonna 1989 perustettu tilitoimisto. Johan Hällmark on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2017 lähtien.
Bäck & Vilén tarjoaa yrittäjille lähes kaikkia kirjanpitoon ja hallintoon liittyviä palveluja. Asiakkaat ovat pääosin Pohjanmaalta, mutta myös muualta Suomesta ja Pohjoismaista sekä muista maista.
Johan kertoo, että kieli ja kommunikaatio ovat avaintekijöitä menestykseen. Niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin on tärkeätä kommunikoida asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan kielellä. Monet ulkomaalaisista asiakkaistamme arvostavat sitä, että he voivat saada palvelua esim. englanniksi, ruotisiksi tai saksaksi ja että toimisto myös pystyy avustamaan yhteydenpidossa henkilöstön, asiakkaiden ja viranomaisten kanssa suomeksi.

Bäck & Vilénillä työskentelee tänään 20 henkilöä ja silloin kun yritys tarvitsee väliaikaisia resursseja, he mieluummin palkkaavat ulkoisen resurssin sen sijaan, että he palkkaisivat lisää väkeä. Vasta silloin kun he tietävät, että tarve on jatkuvaa, he palkkaavat lisää henkilöstöä.

Johan suosittelee yrittäjiä, sekä ostajia että myyjiä, kirjautumaan alustalle ja luomaan sinne oman profiilinsa.
– Et tiedä miten se toimii ennen kuin olet kokeillut, hän sanoo. Ja koska kahdesta ensimmäisestä kuukaudesta ei veloiteta lainkaan, et häviä mitään kokeilemalla. Alustan potentiaalia ei ymmärrä, ennen kuin sitä on kokeillut ja nähnyt sen hyödyn.

Johanin paras verkostointivinkki on olla mukana eri foorumeissa ja sellaisissa paikoissa, joissa liikkuu muita yrittäjiä. Näissä jokainen muodostaa oman käsityksensä toisista ja oppii tuntemaan toisten vahvuudet ja heikkoudet.
Hyvän kannattavuuden saavuttamisen avain on löytää oma markkinarakonsa ja satsata ydinalueeseensa ja antaa jonkun toisen hoitaa sellaiset toiminnot, joita itse hallitsee huonommin. Kehitä ja pysyttele sellaisissa asioissa, joissa olet hyvä! Yhteistyöstä muiden yrittäjien kanssa on hyötyä kaikille, joten älä epäröi etsiä apua muualta. Käännöstyö, markkinointi ja IT ovat sellaisia tehtäviä, joita Hällmark mainitsee hänen yrityksensä tarvitsevan.


Teksti: Maria Norrlin-Asplund, Käännös suomeksi: Ingela Åström
Valokuva: Michelle Sebbas

Kun saamme suurempia toimeksiantoja, vuokraamme tilapäisesti lisäresursseja.

Vuokraamalla työvoimaa tilapäisesti ulkopuolisilta yrittäjiltä ruuhka-aikoina vältämme lomautuksia ruuhka-aikojen ulkopuolella, sanoo SBS TEAMin osakas Robin Granlund. Pidämme henkilöstömääräämme toiminallemme sopivana ja pystymme tarjoamaan työntekijöillemme työtä ympäri vuoden ilman työnseisauksia. Kun saamme suurempia toimeksiantoja, vuokraamme tilapäisesti lisäresursseja. Nämä resurssit ovat yksityisyrittäjiä, jotka etsivät toimeksiantoja. Granlund suosittelee yrittäjiä hyödyntämään Linqitin alustaa markkinoidakseen omaa yritystään ja palvelujaan käytettävissä olevina resursseina ja jotta toimeksiantajat löytäisivät käytettävissä olevia resursseja.

 

Robin Granlund on yksi SBS TEAMin neljästä osakkaasta. Yrityksen kotipaikka on Ytteresse, mutta toimeksiantoja tulee laajalti koko Pohjanmaalta.

Yritys suorittaa porausta ja sahausta betoniin timanttityökaluilla: seinäsahausta käytetään ovenaukkojen tai ikkunareikien tekemiseen, porausta kun talotekniikalle ja läpivienneille tehdään tilaa sekä lattiasahausta lattioiden saneerausta ja viemäreiden asentamista varten.

SBS TEAM perustettiin vuonna 2012. Ensimmäisen kolmen vuoden ajan yritys paneutui toiminnan kehittämiseen, jotta yritys vähitellen pystyisi laajentamaan toimintaansa. Yrityksen rakentamiseen konsultiksi palkattiin Leif Mannfolk, joka auttoi tiimiä kehittämään toimintaansa.

 

Yrityksellä on tänään 14 työntekijää. Kun kysyntä ylittää sen, mihin työntekijät pystyvät, SBS TEAM palkkaa ulkopuolisia resursseja. Robin kertoo, että he selviävät vuositasolla 70-prosenttisesti omalla työvoimallaan, mutta suurten hankkeiden toteuttamiseksi ja kysynnän huippujen tasaamiseksi he vuokraavat tilapäistä työvoimaa. Tämä myös vähentää liiketoimintaan liittyviä riskejä. Vuokraamalla ylimääräistä työvoimaa huippukausien ajaksi heidän ei tarvitse miettiä lomautuksia silloin kun kysyntä on pienempää. Sen sijaan he pystyvät tarjoamaan työntekijöilleen työtä 100-prosenttisesti myös silloin kun kysyntä on pienempää.

 

Robinin mielestä Linqit-alusta vastaa täydellisesti markkinoiden tarpeisiin! Kunhan järjestelmä saadaan käyntiin kunnolla, siitä voi tulla erittäin tärkeä väline kiireiselle yrittäjälle. Täältä voi helposti löytää uusia kontakteja ja yhteistyökumppaneita.
Robin käy säännöllisesti sivulla tarkistamassa tarjontaa ja toivoo hartaasti, että mukaan tulee uusia resursseja ja jäseniä. Erityisen tärkeätä Robinin mielestä olisi löytää paikallisia resursseja siellä missä uusia toimeksiantoja syntyy. Ostajalle kilometrikorvausten väheneminen on myönteistä, kuten myös resurssien paikallistuntemus.

Robin suosittelee jäsenyyttä muille yrityksille, sillä alusta on hyvä työkalu ja se paranee mitä enemmän käytettävissä olevia resursseja se pystyy tarjoamaan.

 

Robin Granlund

 

Teksti: Maria Norrlin-Asplund/Celma

Photo: Michelle Sebbas

Uutiskirje lokakuu 2018

Onko yrityksesi saanut suuren projektin ja tarvitset lisäresursseja? Tällä hetkellä tarjolla on vapaita resursseja seuraavilta aloilta:

  • Hitsaus
  • Myynti tai markkinointi
  • IT kehitys & suunnittelu
  • Johtamisjärjestelmän kehitys
  • Kattojen ja julkisivujen puhdistus ja maalaus.

Kirjaudu portaaliin ja etsi käytettävissä olevia resursseja. Ehdoista sovitte keskenänne.

UUTTA: Nyt voit myös ilmoittaa hakevasi sopivia resursseja. Ilmoituksesi näkyy portaalissa ja Linqitin käytettävissä olevat resurssit voivat ottaa yhteyttä suoraan yritykseesi ja antaa tarjouksen. 

Ellet vielä ole ymmärtänyt Linqitin digitaalisen alustan ja sen jäsenyyden hyötyjä, suosittelemme seuraavaa:

  1. Varmista, että profiilisi on ajan tasalla ja kaiken kattava. Kirjaudu järjestelmään tarkistaaksesi sisältääkö profiilisi kaiken sen tiedon, jonka muut toimeksiantajat tarvitsevat ymmärtääkseen, mitä yrityksesi tarjoaa.
  2. Kun yrityksesi / toimeksiantosi tarvitsee resurssin, kirjaudu järjestelmään löytääksesi resurssin toimeksiannollesi.

Linqit on uusi työkalu, joka auttaa sinua luomaan synergioita sinun ja tulevien liikekumppaneittesi välillä. 

Jos hyvän profiilitekstin laatiminen yrityksellesi tuntuu vaikealta, ota yhteyttä markkinoijaamme, niin saat apua tekstin hiomiseen. Voimme myös auttaa kääntämisessä.

Tämän helpommaksi ei resurssien löytäminen muutu!