1. Milloin Linqit lanseerataan?

Aluksi Linqitin palveluja tarjotaan rakennusalan, talonvalmistuksen sekä metalli- ja energia-alan yrityksille Vaasan seudulla. Linqitin palveluja laajennetaan myöhemmin myös muille aloille ympäri Suomen. Yrittäjä, kuuntelemme mielellämme ajatuksiasi aloista, joita tulisi lisätä mukaan seuraavaksi. Voit kertoa meille toiveistasi sähköpostitse tai puhelimitse.

2. Miten liityn jäseneksi?

Voidaksesi liittyä Linqitin jäseneksi sinulla on oltava rekisteröity yritys. Yritysmuodolla ei ole väliä, mutta sinulla on oltava voimassa oleva Y-tunnus. Voit liittyä jäseneksi rekisteröimällä yrityksesi Linqitin verkkosovellukseen. Rekisteröitymisvaiheessa saat valita jos haluat rekisteröityä pelkästään palvelujen ostajaksi vai sekä myyjäksi että ostajaksi. Jäsenmaksu määriytyy valitsemasi palvelun mukaan ja laskutus tapahtuu rekisteröitymisen yhteydessä.

3. Mitä jäsenyys maksaa?

Haluamme, että kaikilla yrityksillä olisi mahdollisuus käyttää Linqitiä. Siksi olemme pyrkineet tekemään jäsenyydestä mahdollisimman edullisen. Jäsenmaksu vaihtelee yrityksen koon mukaan. Maksu on hieman alhaisempi pelkästään palveluja myyville yrityksille kuin sekä ostaville että myyville yrityksille.

Hinnasto

Yrityksen liikevaihto alle 300 000 € Yrityksen liikevaihto yli 300 000 €
Käytettävissä sekä osto- että myyntipalvelu 30 €/kk 40 €/kk
Käytettävissä ostopalvelu 15 €/kk 20 €/kk

Hinnat eivät sisällä ALV:a.

Maksu suoritetaan etukäteen kuuden (6) kuukauden jaksolta. Ilmoittautumalla mukaan ennakkoon pysyt ajan tasalla Linqitin lanseerauksesta ja tarjoamme sinulle ensimmäisen kolmen (3) kuukauden jäsenyyden maksutta. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova. Ilmoittaudu mukaan ennakkoon täältä.

4. Kuinka pitkäksi ajaksi sitoudun ja miten irtisanon jäsenyyteni?

Jäsenyytesi sitoo sinut Linqitiin kuuden (6) kuukauden jaksoksi. Jäsenyys uusiutuu automaattisesti kuuden (6) kuukauden jälkeen edellyttäen, että et irtisano sitä. Mikäli haluat päättää jäsenyytesi, se on irtisanottava vähintään 14 päivää ennen nykyisen jäsenyysjakson päättymistä. Jos päädyt irtisanomaan jäsenyytesi, profiilisi poistetaan Linqitistä nykyisen jäsenyysjakson umpeutuessa (tai halutessasi aiemmin).

5. Mihin sitoudun Linqitin jäsenenä?

Linqitin tavoitteena on tarjota jäsenilleen verkosto, joka tukee jäsenten yritystoiminnan tehostamista ja luo synergioita yritysten välillä. Edesautat tätä varmistamalla, että profiilistasi löytyvät tiedot ovat sekä ajan tasalla että olennaisia. Luotuasi profiilin, jäsenyytesi ei vaadi sinulta muuta, kuin että pidät kalenterisi ajan tasalla.

Jotta palvelu toimisi toivotulla tavalla on tärkeää, että vastaat kaikkiin saamiisi pyyntöihin huolimatta siitä, vaikuttavatko ne mielestäsi mielenkiintoisilta vai ei.

6. Miten maksan jäsenmaksun?

Rekisteröityessäsi sitoudut maksamaan Linqitin jäsenmaksun. Hyväksyttyämme jäsenyytesi saat sähköpostiisi laskun tulevasta kuuden kuukauden jäsenyysjaksosta. Laskun maksuaika on 14 päivää.

7. Mitä tapahtuu jos en uusi jäsenyyttäni?

Jos haluat päättää jäsenyytesi se on irtisanottava vähintään 14 päivää ennen nykyisen kuuden kuukauden jäsenyysjakson umpeutumista. Irtisanottuasi yrityksesi profiilin se poistetaan Linqitistä nykyisen jäsenyysjakson umpeutuessa. Voit toki pyytää, että yritysprofiilisi poistetaan jo ennen nykyisen jakson umpeutumista. Maksettua jäsenmaksua ei kuitenkaan palauteta.

8. Voiko Linqitiä käyttää koko Suomessa?

Lanseerauksen yhteydessä Linqitin palveluja tarjotaan Vaasan seudun yrittäjille, erityisesti rakennusalan, talonvalmistuksen sekä metalli- ja energia-alan yrityksille. Sen jälkeen palvelua laajennetaan myös muille toimialoille ja muualle Suomeen.

9. Miksi Linqitiä tarjotaan vain tietyillä aloilla? Milloin Linqitiä laajennetaan minun alalleni?

Toimiakseen tehokkaasti Linqitistä on löydyttävä kultakin alalta tarpeeksi monta palvelujen ostajaa ja myyjää. Varmistaaksemme, että tarjonta ja kysyntä ovat kullakin alalla jokseenkin tasapainossa, Linqit lanseerataan aluksi vain tietyille aloille. Aikomuksemme on kuitenkin mahdollisimman pian laajentaa palvelua useammalle alalle ja myös muualle Suomeen. Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Linqitin kehitykseen lähettämällä meille toiveita tai ideoita joko sähköpostitse tai puhelimitse.

10. Mihin profiilissani olevia tietoja käytetään? Uskallanko julkaista tietoni?

Linqit on avoin ainoastaan rekisteröityneille jäsenille. Profiilisi ja sieltä löytyvät tietosi jaetaan ainoastaan lisäresursseja etsiville yrityksille, ei muille palveluntarjoajille. Jäsenillä, joilla on käytössään pelkkä myyntipalvelu, on mahdollisuus nähdä Linqitistä löytyvät yritykset mutta ei heidän profiilejaan. Jäsenet, jotka ovat ottaneet käyttöön sekä osto- että myyntipalvelun näkevät kaikkien palveluun rekisteröityjen jäsenten profiilit. Rekisteröimiäsi tietoja käytetään ainoastaan palvelun toiminnan piiriin kuuluvissa hakuprosesseissa. Hinta- ja saatavuustietoja tarvitaan, jotta järjestelmä pystyy hakemaan ja tarjoamaan ostavalle yritykselle sen kriteereitä täyttäviä resursseja. Linqit ei myy tietoja eteenpäin.

11. Voinko luottaa siihen, että Linqit toimii tietosuojauudistuksen (GDPR) mukaisesti?

Linqitiin tallennettuja jäsentietoja käytetään ainoastaan Linqitin omaan tarkoitukseen. GDPR-vaatimusten mukaiset käyttäjäehtomme ja tietosuojakäytäntömme ovat luettavissasi, mikäli haluat tutustua oikeuksiisi palvelumme käyttäjänä. Voit halutessasi milloin tahansa pyytää, että yritysprofiilisi poistetaan. Maksettua jäsenmaksua ei kuitenkaan palauteta.

Yritys on itse vastuussa niistä tiedoista, jotka yritys on työntekijöistään rekisteröinyt tietokantaan.
Jos palveluun rekisteröityneen yrityksen työntekijällä on eriävä näkemys tai vastaväitteitä yrityksen julkaisemista tiedoista, hänen on käännyttävä yrityksen, ei Linqitin, puoleen.

12. Miten Linqitin hakualgoritmi toimii?

Näkyvyyttä Linqitin hakutoimintoon ei ole mahdollista ostaa. Hakutoiminto ohjautuu ostajan määrittelemien kriteerien mukaan. Järjestelmä hakee ja esittelee kaikki ostajan märittelemät, kriteerien täyttävät (ja ylittävät) resurssit. Ruudun oikeasta alakulmasta löytyvästä hakupainikkeesta ostaja voi seurata määrittelemiensä kriteerien vaikutusta haussa löytyviin resursseihin. Kun ostaja klikkaa hakupainiketta, järjestelmä hakee ja näyttää kaikki hakukriteerien täyttävät resurssit ennaltamääritellyssä järjestyksessä. Resurssit listataan ensisijaisesti palveluntarjoajien aiempien asiakkaiden palautteen, eli arvostelujen, mukaisesti. Toissijaisesti resurssit listautuvat aakkosjärjestyksessä. Myöhemmin ilmestyvässä Linqit-versiossa käyttäjällä on mahdollisuus itse valita miten haluaa resurssit lajiteltavan. Jatkossa myös omien suosikkien määritteleminen ja haun rajoittaminen näihin on mahdollista.

13. Vastaako Linqit siitä, että palvelun kautta välitetty toimiksianto suoritetaan sopimuksen mukaan?

Linqit on palvelu, jonka ensisijainen tehtävä on auttaa yrityksiä tehokkaasti myymään ja ostamaan palveluja toisiltaan. Palvelu tarjoaa työkalut yrityksille toistensa löytämiseen ja kontaktoimiseen. Palvelunostaja ja -myyjä sopivat keskenään toimeksiannon ehdoista. Molemmat osapuolet ovat yrittäjiä, mikä tarkoittaa, että hankinta vastaa alihankkijan kanssa tehtyä sopimusta. Alihankkija vastaa siis itse omista vakuutuksistaan ja vastaavista järjestelyistä.

Koska kaupankäynti tapahtuu suoraan ostavan ja myyvän osapuolen välillä, Linqit ei ota vastuuta sopimusehdoista tai niiden toteutumisesta. Arvostelutoiminto antaa ostavalle osapuolelle mahdollisuuden antaa palautetta yrityksistä, joiden kanssa on tehnyt yhteistyötä Linqitin välityksellä. Palautetta annetaan ensisijaisesti suoritetuista toimeksiannoista. Toimintoa voidaan kuitenkin myös käyttää esimerkiksi sellaisessa tapauksessa, jos myyjä ei vastaa saamiinsa toimeksiantopyyntöihin.

14. Minulla ei ole rekisteröityä yristystä. Voinko liittyä Linqitiin?

Voidaksesi liittyä jäseneksi sinulla on oltava rekisteröity yritys. Itse yritysmuodolla ei ole väliä, mutta sinulla on oltava voimassa oleva Y-tunnus. Voit liittyä jäseneksi rekisteröimällä yrityksesi Linqitin verkkosovellukseen. Rekisteröitymisvaiheessa saat valita, jos haluat rekisteröityä pelkästään palvelujen ostajaksi vai sekä myyjäksi että ostajaksi. Jäsenmaksun laskutus tapahtuu rekisteröitymisen yhteydessä.

Apua yrityksen perustamiseen saat mm. alueellisilta yritysneuvojilta ja yrittäjäyhdistyksiltä sekä TE-keskuksista.

15. Minulla on Linqitin jäsenyys, mutta en saa tarjouksia toimeksiannoista.

Linqitissä pystyt seuraamaan profiiliasi tarkastelleiden potentiaalisten yritysten määrää. Jos koet, ettei profiilisi näy hauissa tarpeeksi usein tai ettei sinuun oteta yhteyttä huolimatta siitä, että näyt hauissa, on syytä harkita profiilin päivittämistä. Profiilin lyhyttä kuvausta kannattaa päivittää ja varmistaa, että se todella kuvastaa toimintaasi sekä tarjoamiasi resurssejasi. Lisäksi on hyvä käydä läpi palveluun rekisteröimäsi erityisosaaminen ja palvelujen hinnoittelu sekä varmistaa, että kalenterisi on ajan tasalla.

16. Emme löydä sopivia resursseja. Missä ongelma voisi olla?

Luodessasi Linqit-profiilia on hyvä miettiä tarkkaan, mitä erityisosaamista etsimälläsi lisäresurssilla tulisi olla. Linqit listaa hakutuloksiisi ainoastaan ne resurssit, jotka vastaavat aiemmin määrittelemiisi hakukriteereihin. Eli mitä korkeammat kriteerit olet asettanut, sitä vähemmän hakutuloksia saat. On myös hyvä miettiä toimeksiannon laajuutta. Tarvitsetko todellakin täysipäiväistä resurssia lyhyeksi ajaksi vai onnistuisiko 75-prosenttisesti pidemmällä aikavälillä tehty työ? Tämän tyyppisillä säädöksillä voi olla yllättävänkin suuri vaikutus saamiisi hakutuloksiin. Ruudun oikeasta alakulmasta löytyvän hakupainikkeen avulla voit seurata määrittelemiesi kriteerien vaikutusta niihin vastaavien resurssien löytymiseen. Klikattuasi hakupainiketta järjestelmä näyttää kaikki hakukriteerisi täyttävät resurssit listaamalla ne ennaltamääritellyssä järjestyksessä.

17. Viekö Linqit yritysten työntekijöiden työn?

Epävarmoista markkinanäkymistä ja nopeista suhdannekäänteistä johtuen monen yrityksen on vaikea ennakoida tulevaa työvoimatarvettaan. Lisäksi he voivat aika ajoin tarvita tilapäistä erityisosaamista voidakseen kehittää toimintaansa. Ratkaisuna tällaisiin tilanteisiin Linqit tarjoaa alustan, jossa yritykset voivat lyhyemmiksi ajanjaksoiksi löytää tilapäisesti työllistettäviä pienyrittäjiä. Useimmat yritykset näkevät henkilöstönsä tärkeimpänä resurssinaan, eikä Linqitin tarkoituksena ole horjuttaa yritysten ja niiden työntekijöiden välistä suhdetta. Linqitin tehtävä on auttaa yrityksiä löytämään lisäresursseja tasapainoittamaan niiden liiketoimintaa ja ennaltaehkäisemään resurssipulasta aiheutuvia työtaukoja. Haluamme tehostaa väliaikaisen apuvoiman löytämistä ja hyödyntämistä; emme yritysten henkilöstön korvaamista alihankkijoilla.