Ta kontakt

Linqit

Kjell-Owe Ahlskog
+358 40 9033 904
kjell-owe.ahlskog@linqit.fi

Södersidsvägen 74
65730 Jungsund
Finland

Så kom Linqit till

”Skulle det inte vara bra med en digital mötesplats där småföretagare lätt kan sälja sina tjänster till större företag? Ett digitalt verktyg där företag i realtid hittar proffs för tillfälliga arbetskraftsbehov?” Så tänkte Magdalena en fredagseftermiddag då hon kom hem från jobbet. Det var försommar och hon och hennes man Kjell-Owe Ahlskog satte sig på terrassen, tog varsitt glas rödvin och spann vidare på tanken.

 

Magdalena jobbade med inköp på ett stort företag och hade flera gånger konstaterat att det skulle vara bra att kunna anlita frilansande proffs för kortare tidsperioder. Kjell-Owe är konsult och hade också stött på samma problem: ibland vill man som företagare ta emot större projekt än man egentligen har personal till och då skulle det vara nyttigt med extra resurser. Konsulter anlitar ofta andra konsulter som underleverantörer och kan därmed dela framgången med flera företagare. Andra gånger skulle det vara bra att kunna marknadsföra sina tjänster på ett förmånligt och lättillgängligt sätt.

Så kom Linqit till.

Linqit erbjuder en digital mötesplats för företag som antingen är i behov av arbetskraft eller som erbjuder den arbetskraften. Här kan du alltså både köpa och sälja, när du vill och hur du vill – och till vem du vill! Det är ett direkt svar på det nya GIG-tänket på arbetsmarknaden där allt flera fasta tjänster istället blir köptjänster mellan företag.

För nya företagare kan Linqit bli ett sätt att komma in på marknaden, medan större etablerade företag lätt kan anlita personal för kortare tidsperioder. Utan mellanhänder.  Vår målsättning är att bli en naturlig del av både köpande och säljande företags resursplanering och ett effektivt nätverk för att skapa synergier mellan företag.