Linqit – måste man anställa?

Projektet Digisilta blev en mysig ”get together” på Bocks den 6.11. Kvällens program bestod av flera österbottniska entreprenörer som med mycket passion och ivrighet framförde sina nya produkter och idéer inom den digitala världen. Många intressanta diskussioner och innovationer kom fram.

Sture Udd, som äger Bocks,  bjöd bl.a. på provocerande samt underhållande tankeställare och visioner gällande sjukvården i Finland. Sjukvården och hur man kan underlätta eller förbättra sektorn i Finland var ett hett topic under hela kvällen.

Linqits vd Kjell- Ove höll den sista presentationen och svenska dagen till ära kvällens första presentation på svenska.

Linqit var nöjd över den positiva feedbacken och Kjell- Ove förklarade tanken bakom Linqit.

– ” Måste man alltid anställa?. Världen ändras fort och flexibilitet samt värderingar blir allt viktigare, därmed måste branscher anpassa sig.

Linqit har trätt fram som en mötesplats för stora såväl som små företag där de kan köpa tjänster och sälja at varandra.

Han lyfter även fram hur Linqit kan vara en främjande plattform då det gäller studerande eller nyutexaminerade som vill ta sig in i entreprenör världen eller arbeta på sidan om skolan med den flexibilitet som gig-arbete medför.

 

Digisilta var en fin tillställning där entreprenörer med intressanta lösningar och visioner fick brainstorma tillsammans samt jämföra tankar och innovationer. Kvällen avslutades med en trevlig atmosfär i luften och tankar om att ordna fler kvällar som denna.