Maria Östergård Käld: “Företag kunde bli bättre på att se varandra som samarbetspartners istället för konkurrenter”

Kapitalförvaltare Maria Östergård Käld på Fennia vet att ett starkt nätverk öppnar nya dörrar. Men det gäller att ha tålamod och ta sig tid. 

– Jag har visserligen jobbat länge i branschen, men på Fennia är jag relativt ny. Jag började för två år sedan och i fjol åtog jag mig ett nytt uppdrag som delvis går ut på att bygga upp kundrelationer i Nyland och i Åboland.

Förutom att lära sig stan och nya spårvagnsrutter började Östergård Käld från grunden bygga upp nya kontakter. 

– När man som jag börjar helt från noll behöver man komma i kontakt med människor som kan hjälpa en framåt. Man kan inte vara överallt hela tiden, men här är det guld värt om man skapar goda relationer från början och hittar folk som kan rekommendera en och öppna dörrar vidare. Det bästa är ju när någon annan sprider dina styrkor. Men det kommer inte heller gratis. 

Hur börjar man då, om man vill bygga upp ett nätverk?

– Jag har aldrig sett mig som en “bra nätverkare”, men jag har alltid tyckt om människor och jag sammanför gärna människor som kan ha nytta av varandra. Och jag tror att vi alla kunde bli bättre på att tänka så. Tänk vilket samhälle vi skulle få om alla kopplade ihop de företag och människor som kan bli starkare tillsammans! 

– Om man är ny i en bransch eller ny på en arbetsplats tycker jag man kan försöka hitta en mentor som kan guida en vidare och hjälpa en på traven. Så har jag alltid gjort. Hittat bollplank i personer jag har förtroendet för. 

Social kompetens lika viktigt som examen

Östergård Käld fungerar själv som mentor på Hanken sedan många år tillbaka.

– Det ger mig massor att sporra och diskutera med unga. Många unga i dag är väldigt drivna och målmedvetna. Ibland till och med lite för seriösa. Men jag brukar säga att de också ska satsa på föreningsliv, studiecirklar och att odla sina kontaktnät. Det är inte bara en examen som tar dig fram i livet. Det sociala är minst lika viktigt.

För goda relationer – både privata och affärsrelationer – krävs tillit. Det har Maria Östergård Käld lärt sig genom att vara närvarande i stunden. 

– Genom att lyssna och vara positiv och diplomatisk kommer man långt. Men det lönar sig också att vara påläst och veta hur saker och ting fungerar på det området man vill ta sig fram. Och vill man sälja något så lönar det förstås att veta vem som har beslutanderätt. 

– Men jag tror absolut inte på att man ska börja med ett säljsnack, utan först jobba på relationen. Var nyfiken, ställ frågor och ta dig tid på riktigt. Många av mina affärsrelationer har också utvecklats till vänskap. Ibland går det också den vägen. 

Det här tror Östergård Käld att företagsvärlden kunde bli bättre på. 

– Vi skulle kunna samarbeta mycket mer mellan företag – också fastän vi är vana att se varandra som konkurrenter. Bygga nya paket och produkter tillsammans. Bara vi vågar sträcka ut handen finns det säkert mycket vi kunde utveckla i samhället.


Stärk ditt nätverk genom ett medlemskap i Linqit.
Här kan du läsa mer