Thomas Bäck på Kustmedia hoppas på fler lättföretagare i Linqit

Thomas Bäck på tidningshuset Kustmedia har jobbat med freelancers i över 20 år. Det har blivit ett hundratal under årens lopp.

– Vi har ett tjugotal aktiva skribenter hela tiden. Det är till exempel ett ypperligt jobb för studerande och vi söker hela tiden nya förmågor. Allt som behövs är nyfikenhet, ett brinnande intresse för att skriva och gärna körkort och tillgång till bil, säger Thomas.

Bäck är glad att Linqit nu öppnat för lättföretagare och hoppas att många förstår att utnyttja möjligheterna det erbjuder. 

– Många freelancers saknar FO-nummer och det är mycket administration bakom att anställa en person på några timmar i månaden. Att istället anlita en lättföretagare sparar tid och resurser för både arbetsgivare och arbetstagare.

Framtiden inom branschen ser god ut. Upplagorna av tryckt media minskar men inte mängden innehåll som produceras, det är plattformerna som ändrat. Kustmedias styrka ligger i att kunna erbjuda allt från idé till nyckel i hand-lösningar åt sina kunder.

– Tillväxten ligger i innehållsproduktion och vi får in nya kunder hela tiden. I dag publiceras en stor del av materialet vi gör digitalt och vissa av våra kunder har helt övergått till digitala publikationer. 


Har du frågor om Linqit?

Hör av dig till oss!
Kjell-Owe Ahlskog
+358 40 9033 904
kjell-owe.ahlskog@linqit.fi

Här kan du registrera dig