Pia Simons: ”Trenden lutar mot mer inhyrd arbetskraft”

Genom åren har Simons Elements vd Pia Simons gått igenom många trender gällande säsongsbetonat jobb, konjunkturer och behov av tillfällig arbetskraft.

– Trenden ser just nu ut så här: Många byggfirmor har enbart en del fast anställd personal. Resten är mer eller mindre inhyrd arbetskraft. Sommartid är det lättare att hitta arbetskraft för vår del, men hösten har varit desto mera utmanande för oss i år.

För några år sedan rådde en stor brist på ingenjörer på Simons Element. Stundtals har det också varit utmanande att hitta byggnadsarbetare.

– Men i dag ser vi att byggbranschen har stigit i popularitet bland studerande, vilket även syns här. Utmaningen hos unga har varit att våga starta företag –   Det är ett stort steg att ta när man besluter sig för att bli  företagare. Positivt är ändå att daghem och skolor satsar mycket på just nätverkandet och social kompetens överlag. Det kommer att synas framåt hos de yngre generationerna när det kommer till företagande. För dem kommer nätverken att ha en självklar betydelse!Har du frågor om Linqit?

Hör av dig till oss!
Kjell-Owe Ahlskog
+358 40 9033 904
kjell-owe.ahlskog@linqit.fi

Här kan du registrera dig