Idrottsproducenten Joakim Träskelin: ”Affärer baserar sig på nätverkstänk”

Han är en välkänd och kreativ idrottsaktör som tagit fram nya koncept inom idrotts- och träning. Joakim Träskelin är en av landets få idrottsproducenter.

– Jag har ju alltid gillat att vara kreativ, skapa nytt och fixa där det behövs. Sektorn för idrotts- och träningstjänster har exploderat den senaste tiden. Tänk hur få gym det fanns förut! I dag satsar man helt enkelt mera på att må bra. Hälsa får också kosta. Numera finns det nystartade gym överallt, säger Joakim som vid sidan om sitt vanliga jobb på Folkhälsan Utbildning fungerar som idrottsentreprenör. 

Att nätverka som företagare och lättföretagare inom branschen är en nödvändighet. Joakim poängterar vikten av att ta vara på expertisen hos varandra och våga gå över gränserna. Gemensamma offerter mellan företag är numera nödvändiga och fyller en viktig funktion speciellt för mindre företag i branschen. Man måste våga bygga nya helheter för att vinna offerter. 

 – Affärer baserar sig på nätverkstänk.  Som idrottsföretagare ska man vara tydlig med produkten och göra det bra. De digitala tjänsterna ökar just nu lavinartat. Lösningarna är mera användarvänliga än tidigare vilket gör allt enklare, säger Joakim.


Registrera dig redan i dag! 
Bli medlem