Staffan Julin: “Vi företagare behöver varandra”

Året har varit hektiskt för Staffan Julin. Hans företag Byggtjänst H-E Storlund Ab har skött helhetsentreprenaden för bygget av Fiskets Hus i Vasa. Snart öppnas dörrarna!

Bygget inleddes i augusti 2018 och ett år senare står ett nytt landmärke på plats på strandkanten invid Vasklotbron. Inom kort öppnar verksamheten i den vackra byggnaden. 

– Projektet har varit utmanande vad gäller tidtabellen, men vi är glada att hyresgästerna kan inleda sina verksamheter enligt plan. Vi har haft några skeden där jag varit lite extra vaksam. Till exempel torkningsprocessen för betonggolv är alltid ett kritiskt skede. Men allt har tack och lov gått bra! De kraftiga stormarna i höstas klarade vi också, trots att vi var tvungna att avvakta läget vissa dagar, säger VD Staffan Julin stolt. 

Sommaren bjuder dessutom på högsäsong för andra projekt inom företaget vilket innebär ett ständigt pusslande med resurser. Det samma gäller hela branschen. För Julin är giggande inget nytt i sig. Han är en van nätverkare vilket behövs när man sköter stora projekt i klass med Fiskets Hus. I dag har Storlunds Byggtjänst 12 anställda och köper in extra resurser när det behövs. Utan ett starkt nätverk runt omkring klarar man sig inte. 

– Det finns utmaningar när det gäller arbetskraft och vårt arbete styrs också av hög- och lågsäsong. Kravet på och behovet av specialiseringar inom olika delområden gör att man behöver hitta samarbetspartners på nya sätt. Vi företagare behöver varandra, säger Julin.


Behöver du stärka ditt nätverk?
Här kan du läsa mer om Linqits medlemskap