Jag jobbar gärna med samarbetspartners!

Melinda Backlund, som driver Mind Body Balans, klev in som egenföretagare då hon blev klar Friskvårdsterapeut 2008 via Sverigehälsan i Stockholm.Hon började med att ordna föreläsningar och hålla grupper som jobbade med livsstilsförändring. Ganska snart fick hon ta paus några år p.g.a. familjeliv. Men 2013 var hon i farten igen och utbildade sig till Personlig tränare via Folkhälsan, Norrvalla och kunde därefter bjuda på ett större utbud inom träning och välmående. Sedan har det bara rullat på. Numera drar Melinda egna grupper, intervallträning och Bodytraining, uteträning. Deltagare från dessa grupper springer trail lopp och ocr lopp lite här och där.
–  Det här är en bransch med ganska tuff konkurrens, säger Melinda. Dels finns det ganska många Pt:n och mycket utbud på olika träningsformer, vilket är bra. Sen är folk väldigt medvetna om hur man kan sköta sin hälsa, speciellt unga. Men ibland är det värt att satsa lite mer på sin hälsa för att på längre sikt få en bättre livskvalitet.

Idag är Melinda utbildad, som den första i Finland, till Medicinsk tränare. En ny målgrupp, nämligen  seniorer har nu tillkommit tack vare den medicinska tränarutbildningen.

– Flera föreläsningar har jag fått tillfälle att ordna riktade mot seniorer och med teman för träning vid olika diagnoser. Jag jobbar också på Easyfit i Smedsby och kommer att börja sammarbeta med Wasa Vertical till hösten. säger Melinda.
– Jag jobbar ofta ensam med planering och upplägg vilket kan kännas tråkigt ibland. Jag jobbar gärna med samarbetspartners och söker då eventuellt någon med andra eller liknande färdigheter för att skapa något gemensamt projekt med, säger Melinda.
Melinda hoppas på att Linqit skall kunna vara en bra plattform för att skapa synlighet och hitta samarbete via men också marknadsföra sina tjänster – helt enkelt synliggöra att hon delvis också jobbar med företagshälsa och välmående och inte enbart med privatkunder.