Hippi Hovi: De traditionella sätten att söka jobb på kompletteras

Allt fler arbetsgivare i Kust-Österbotten anser att det är svårt att rekrytera ny lämplig personal. Företag har svårt att hitta precis den kompetens de letar efter. Många arbetsgivare lägger upp annonser i tidningar och på rekryteringssajter. De får in många ansökningar, som det sedan tar lång tid att gå igenom. Samtidigt kämpar arbetssökanden med att leta upp nya jobb att söka.

Många företag vänder sig också till arbetsförmedlingen, vilket i sak är bra, men även TE-byråerna får in många ansökningar. Bemanningsföretag är för en del ett bra alternativ. Det blir i sin tur mycket dyrare än om man sköter processen själv.

Under de senaste åren har arbetsplatsannonserna på sociala medier ökat markant. Enligt Tom Laine, som är en av Europas främsta specialister på sociala medier, är det svårt att veta hur många arbetsgivare som hittar lämplig personal via dessa sajter. Många av tjänsterna är amerikanska och de rapporterar inte resultat till finska myndigheter.

Även nya app-baserade tjänster har ökat under de senaste åren. Arbetssökande och arbetsgivare möts på dessa appar, där arbetssökande lägger upp egna profiler som matchas mot lämpliga jobb. Tanken är att detta ska spara tid och pengar genom att enklare få fram personer som passar för jobbet. Dessa tjänster är enkla att förstå, enkla att använda och utmanar därför existerande mönster på arbetsmarknaden.

Det är alltså inte helt enkelt att hitta lämplig personal. Det finns många vägar att gå och de många olika metoderna har sina för- och nackdelar. Processen är också komplicerad för den arbetssökande. Att i sin CV skriva vad man har för erfarenhet visar nödvändigtvis inte varför man passar bra för just det sökta jobbet. Det är ofta ens personlighet, tillsammans med erfarenheter, som gör att man kommer att utföra ett bra arbete.

 

Hippi Hovi

VD

Kust-Österbottens företagare