Satu köper gärna tjänster av lokala företagare

Satu Wivolin från företaget Wicon Oy är en företagare som erbjuder tjänster inom kundundersökningar och kvalitetsmätningar.  

Satu anslöt sig till plattformen Linqit redan i början och önskar nu att det kommer med nya medlemsföretag. Speciellt önskar Satu att flera kvinnliga företagare ansluter sig som medlemmar.

Satu flyttade med sin familj till Vasa för ett par år sedan. Med sig tog hon sitt företag, Wicon Oy. Satu flyttade till ett kontor i Brändö företagscentrum och erbjuder företag kundundersökningar, kundnöjdhet, förfrågningar, personalförfrågningar, mätningar och kvalitet på företagstjänster och produkter.

Satu samarbetar och köper gärna tjänster av lokala företagare. I dagsläget gör hon dessa upphandlingar genom att söka upp lokala företagare via Google eller kontakter. Hon ser dock en stor potential i Linqit och hoppas därför att utbudet breddas ännu mer så snart som möjligt. Satu poängterar hur viktigt det är med Linqits feedbackstjänst. Som företagare litar man mera på andra företagares erfarenheter av en viss tjänsteproducent.

När Satu köper tjänster online, är det feedbacken från andra kunder hon först ser på. Till exempel när hon bokar ett hotell kontrollerar hon via plattformen TripAdvisor för att få se hur många stjärnor hotellet fått. På samma sätt vill hon även upphandla resurser till sitt företag.

 

För tillfället håller företaget på med en omstrukturering med fokus på de olika tjänstepaketen. Uppdraget har Satu gett till ett lokalt konsultföretag som hjälper till med innehållet och utvecklingen. Även här hade Satu önskat att hon hade hittat uppdragstagaren via Linqit – för att kunna jämföra rekommendationerna. Satu har även anlitat lokala företag som tryckerier, översättare, försäljare och marknadsförare sedan hon flyttade till Vasa.

  • Jag har även sökt företag inom bilservice och saknade kundrekommendationerna vid jämförelserna. En företagare behöver många tjänster, och speciellt när man är nyinflyttad inser man hur svårt det är att välja mellan de olika företagen som finns på den lokala marknaden, säger Satu Wivolin.

Text: Maria Norrlin-Asplund/Celma.fi
Foto: Michelle Sebbas