Yksikönjohtaja Heidi Svartsjö: ”Erikoistumista arvostetaan”

Heidi Svartsjö toimii yksikönjohtajana Familar Saukkorannassa, joka on kaksikielinen lastensuojeluyksikkö Vaasassa. Svartsjö on koulutukseltaan sosionomi ja toimii yli 18 vakituisen työntekijän ja noin kymmenen paikkaajan pomona. Työssään hän näkee myös arjen haasteet juuri oikeanlasita erikoistumista omaavien työtovereiden löytämisessä.

– Oikeanlaisen työvoiman löytäminen on nykyisin haastava, mutta samalla myös antoisa prosessi. Sosiaali- ja terveysalaan ammatteja säädellään vahvasti, eivätkä sijaistavat opiskelijat saa ottaa vastuuta – samassa vuorossa on aina oltava paikalla koulutettu vastuuhenkilö.

– Aina ei myöskään riitä se, että on valmistunut koulusta, vaan lisätaidot ovat usein tarpeen. Meidän tapauksessamme tämä voi merkitä esimerkiksi päihdehuollon ja psykiatrisen hoidon lisäopintoja ja taitoja.

Toisin sanoen on aika vaikeaa löytää työntekijöitä lyhytaikaisiin työsuhteisiin. Palvelujen ostaminen muilta elinkeinonharjoittajoita ei ole vaihtoehto kilpailuasetelman vuoksi.

–  Meille ”kevytyrittäjyys” on kiinnostava uusi trendi, jonka tarjoamia mahdollisuuksia tahdomme tutkia tarkemmin. Lainaamme henkilökuntaa jonkun verran omien yksiköidemme välillä, mutta emme suoraan osta palveluita muilta yrityksiltä. Kevytyrittäjät saattaisivat hyvinkin olla ratkaisu työvoiman tarpeeseemme tulevaisuudessa, joten tähän aiheeseen palaamme vielä, sanoo Heidi.


Tarvitseeko sinun verkostosi vahvistusta?
Lue lisää.