Ala kevytyrittäjäksi – näin se toimii

Tiesitkö, että nykyisin on mahdollista työskennellä yrittäjänä ilman oman yrityksen perustamista? Unohda siis hankala byrokratia ja tarpeeton paperityö! Jo jonkin aikaa tarjolla on ollut palveluita, jotka tarjoavat mahdollisuuden laskuttamiseen ilman Y-tunnusta. Nyt kevytyrittäjä voi myös liittyä Linqitin jäseneksi!

Kevytyrittäjyys on käsite, joka kuvaa aivan uudenlaista tapaa tehdä työtä. Suomessa puhutaan myös ”itsensä työllistäjistä”, mikä juontaa juurensa englannin kielen termiin ”self employed”. Epävarmojen työmarkkinoiden vuoksi yhä useampi tahtoo työllistää itse itsensä ja samalla hallita omaa arkeaan ja ajankäyttöään.

Kuka voi alkaa kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjä on henkilö, jolla ei perinteisessä mielessä ole yritystä, mutta joka laskuttaa palveluistaan tai työtunneistaan erillisen laskutuspalvelun kautta. UKKO, Eezy ja muut vastaavat yritykset tarjoavat yksityishenkilöille laskutuspalveluita ilman oman Y-tunnuksen hankkimista. Niiden kautta on siis mahdollista laskuttaa satunnaisista työtehtävistä ilman oman yrityksen perustamista.

Kevytyrittäjyys voi myös toimia keinona testata uuden yritysidean toimivuutta tai ensimmäisenä askeleena asiakaskunnan keräämiselle ja yrittäjän arjen kokeilemiselle.

Voiko kuka tahansa käyttää kevytyrittäjän palveluita?

Kevytyrittäjän palkkaaminen lyhyeen projektiin voi olla turvallinen vaihtoehto, kun perinteinen työntekijän palkkaaminen tuntuu yritykselle vielä liian suurelta riskiltä. Monet työnantajat käyttävät vuokratyövoimaa silloin, kun resurssipula on suuri, mutta tulevaisuuden työntekijätarpeen arvioiminen on hankalaa. Kevytyrittäjän palkkaaminen on tehokas vaihtoehto silloin, kun yrityksen kiinteät kulut tahdotaan pitää alhaisina. Kun palkkaat kevytyrittäjän, tulee lasku laskutuspalvelun kautta.

Miten rekisteröidyn Linqitiin kevytyrittäjänä?

Linqitin jäsenen on oltava joko rekisteröity yritys, jolla on Y-tunnus tai kevytyrittäjä, joka käyttää laskutuspalvelua kuten UKKO, Eezy tai muu vastaava. Jäseneksi liityt rekisteröimällä yrityksesi Linqitin nettiapplikaation kautta. Liittyessäsi jäseneksi luot yrittäjäprofiilin, jossa kerrot osaamisestasi, palveluistasi ja hinnoittelustasi. Lataa myös kuva yrityksestä, itsestäsi tai logostasi. Linqit matchaa sopivat palveluiden ostajat ja myyjät toistensa kanssa. Meillä verkoston rakentaminen on helppoa!


Rekisteröidy täällä!


Onko sinulla kysymyksiä Linqitista?
Ota yhteyttä!

Kjell-Owe Ahlskog
+358 40 9033 904
kjell-owe.ahlskog@linqit.fi