Yhteistyö antaa vaihtelua työhön!

Mind Body Balancen vetäjä Melinda Backlund, alkoi yrittäjäksi pian valmistuttuaan terveydenhuoltoterapeutiksi tukholmalaisesta Sverigehälsan-oppilaitoksesta vuonna 2008. Aluksi hän järjesti luentoja ja perusti ryhmiä, joiden aiheena oli elämäntapamuutokset. Pian aloittamisen jälkeen perheen kasvaminen vaati pitämään pientä taukoa yrittämisestä.

Vuonna 2013 Hanna kuitenkin oli jälleen vauhdissa ja kouluttautui Personal Traineriksi Folkhälsanin opistolla Norvallassa, minkä jälkeen hän pystyi tarjoamaan entistä laajemman valikoiman palveluita hyvinvoinnin ja kuntoilun saralla. Sen jälkeen asiat ovat rullanneet eteenpäin. Nykyisin Melinda ohjaa omia ryhmiä intervalli- ja Bodytrainingissa sekä ulkoharjoituksissa. Ryhmien jäsenet osallistuvat Trail Running ja esteratajuoksukisoihin ympäri maailman.

 

– Tällä alalla kilpailu on aika kovaa, sanoo Melinda. Toisaalta Personal Trainereita on paljon ja tarjonta on laaja, mikä on todella hyvä asia. Samalla ihmiset, etenkin nuoret, ovat hyvin tietoisia siitä, miten terveyttä tulisi hoitaa. Välillä on kuitenkin hyvä panostaa terveyteen vähän tavallista enemmän, sillä pidemmällä aikavälillä se parantaa elämänlaatua.

 

Melinda on suomen ensimmäinen lääketieteelliseksi valmentajaksi kouluttautunut ihminen. Koulutus on avannut hänelle oven uuteen kohderyhmään, senioreihin.

 

– Olen saanut mahdollisuuden järjestää useita senioreille suunnattuja tilaisuuksia, joiden teemana on ollut eri diagnoosien vaikutus kuntoiluun. Työskentelen myös Sepänkylän Easyfitillä, ja syksyllä aloitan yhteistyön Wasa Verticalin kanssa, sanoo Melinda.

– Suunnittelu ja järjestelyt ovat usein yksinäistä työtä, ja se tuntuu välillä tylsältä. Yhteistyö muiden kanssa on minulle tapa saada vaihtelua. Yhteistyökumppanilla voi olla joko samankaltaiset tai hyvin erilaiset valmiudet kuin itselläni, sanoo Melinda.

Melinda toivoo Linqitin avulla saavansa lisää näkyvyyttä ja löytävänsä uusia yhteistyökumppaneita, mutta myös pystyvänsä markkinoimaan palveluitaan laajemmin – Melinda tahtoo tuoda esiin sen, että hän tarjoaa terveys- ja hyvinvointipalveluita myös yrityksille, ei vain yksityishenkilöille.