Staffan Julin: ”Me yrittäjät tarvitsemme toisiamme”

Staffan Julinin vuosi on ollut kiireinen. Hänen yrityksensä Byggtjänst H-E Storlund Ab on kantanut päävastuun Vaasan Kalastuksen talon rakennusprojektista. Pian kaikki on valmista ja ovet avautuvat!

Kalastuksen talon rakentaminen aloitettiin elokuussa 2018, ja vuotta myöhemmin uusi maamerkki seisoo paikallaan Vaskiluodon sillan kupeessa. Pian kauniin talon ovet avautuvat ja toiminta voi alkaa.

– Projekti on ollut aikataulun suhteen haastava, mutta olemme tyytyväisiä siihen, että vuokralaiset voivat aloittaa toimintansa alkuperäisen suunnitelman mukaan. On ollut tilanteita, joissa olen saanut olla erityisen tarkkana. Esimerkiksi betonilattian kuivausprosessi on aina kriittinen vaihe. Kaikki on kuitenkin onneksi mennyt hyvin! Selvisimme myös syksyn voimakkaista myrskyistä, vaikka tilannetta oli seurattava tarkkaan muutaman päivän ajan, sanoo TJ Staffan Julin ylpeänä.

Kesä on yritykselle kiireistä aikaa myös muiden projektien kannalta, ja resurssit on saatava riittämään. Tämä on tilanne koko rakennusalalla. Julinille GIG-talous ei ole itsessään uusi asia. Hän on tottunut verkostoitumaan, ja sitä tarvitaan, kun hoidettavana on Kalastuksen talon kaltaisia suuria projekteja. Storlund Byggtjänst työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä, ja tarpeen tullen ostetaan. Ilman vahvaa verkostoa on vaikea pärjätä.

– Työvoiman sovittaminen tarpeisiin on aina haastavaa, ja meidän työmme on lisäksi hyvin sesonkipainotteista. Vaatimus tiettyjen erikoisalojen osaamiseen tarkoittaa, että on löydettävä uusia yhteistyökuppaneita. Me yrittäjät tarvitsemme toisiamme, sanoo Julin.


Tarvitseeko sinun verkostosi vahvistusta?
Lue lisää.