Oletko perillä uudenlaisista työmarkkinoista?

Uudesta GIG-taloudesta puhutaan paljon. Mutta mistä oikeastaan on kyse?  Linqit kertoo viisi asiaa, joista sinun tulisi olla perillä!

1. Maailman muuttuessa tarvitaan uusia taitoja.
Työelämän muutosvauhti on nykyisin kova. Digitalisaatio luo mahdollisuuksia ja haasteita, joiden vuoksi on koko ajan oltava valmis luomaan uusia tapoja tehdä töitä ja päivittämään ydinosaamistamme. Välillä muutoksen on tapahduttava heti, välillä sen voi toteuttaa vaiheittain. Monissa tapauksissa muutokset syrjäyttävät alkuperäisen toiminnan. Hyvä esimerkki tästä ovat pankit, jotka muuttuneen asiakaskäyttäytymisen ja nettikaupan yleistymisen myötä ovat saaneet perustaa täysin uusia osastoja nettipankkien kehitykselle. Millaisia uusia taitoja esimerkiksi autovalmistajat tulevat tarvitsemaan, kun itseohjautuvat autot lyövät läpi? Entä mitä tarpeita nousee esiin hoitoalalla, kun terveydenhoito digitalisoituu?

2. Asiakaskäyttäytyminen ohjaa rekrytointia.
Harva ala on selvinnyt ilman muutoksia maailman digitalisoituessa. Se koskee nykyisin suurinta osaa aloista. Media-ala on yksi niistä, joiden oli lakkautettava toimintoja jo aikaisimmassa vaiheessa. Vedostajat ja latojat on korvattu nettikehittäjillä, sisällöntuottajilla ja ohjelmoijilla. Pankit, joihin jo viittasimme, käyvät läpi suuria muutoksia mobiilikäytön yleistyessä. Tämä vaikuttaa sekä siihen, millaisia taitoja tarvitaan että siihen, montako työntekijää tarvitaan. Kenet kannattaa palkata – ja mitkä palvelut voimme ulkoistaa?

3. Projektiluontoinen työ lisääntyy.
Mikäli olemme lukeneet merkkejä oikein, tulee pitkälle erikoistuneiden taitojen tarve johtamaan siihen, että yhä useamman työnantajan tulee tarkastella millaisia taitoja he tarvitsevat. Yritysten on sitten mukautettava toimintaansa samalla, kun digitalisoituminen lyö läpi maailmalla. Tämä saattaa johtaa vakituisten työsuhteiden määrän vähenemiseen ja taitoihin perustuvien, lyhyiden projektitöiden lisääntymiseen. Se ei tarkoita, että työ häviää mihinkään – se vain muuttaa muotoaan.

4. Joustavuus houkuttelee yhä useampaa perustamaan yrityksen.
Itsenäinen työ, henkilökohtainen kehitys ja mahdollisuus toteuttaa omia ideoitaan ovat kovassa huudossa 2010-luvun lopun työmarkkinoilla. Joustavien työmahdollisuuksien puute ja jäykät organisaatiot saavat monen valitsemaan yrittäjyyden työsuhteen sijaan. Oman yrityksen ei kuitenkaan tarvitse merkitä sitä, että töitä tehdään yksin, päinvastoin! Verkostot ovat tärkeämpiä kuin koskaan, ja monet tekevät yhteistyötä muiden yritysten kanssa. Yhteistyökumppanit valitaan niiden taitojen mukaan, joita silloinen projekti vaatii.

5. Yhteensopivuus on kaiken A ja O
On olemassa sekä laveita että hyvin erikoistuneita nettipalveluita niille, jotka etsivät ja tarjoavat erilaisia palveluita ja tehtäviä. Oikean kumppanin löytäminen digitaalisesti tulee tulevaisuudessa olemaan tärkeä työmarkkinoihin vaikuttava tekijä. Oikean asiakkaan ja palvelun kohtaaminen on tämän kaiken A ja O. Nykyisin on huomattavasti entistä helpompaa markkinoida taitojaan ja löytää työtehtäviä, niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Rekisteröidy Linqitin käyttäjäksi jo tänään.

Linqit on verkosto sekä sinulle, joka 1. tahdot saavuttaa uusia asiakkaita että sinulle, joka 2. tarvitset lisää resursseja. Meillä voit myydä palveluitasi ja löytää työvoimaa. Nopeasti, tehokkaasti ja ilman välikäsiä. Lue täältä lisää digitaalisesta kohtaamispaikastamme!