Singaporen, Smålandin ja IKEA:n kautta yrittäjäksi

Kjell-Owe Ahlskog on työskennellyt ympäristö- ja metsäkysymyksiin liittyvän laatujohtamisen parissa suurissa konserneissa, kuten IKEA:ssa. Nykyään hän toimii Aleca- ja Linqit-yhtiöiden toimitusjohtajana. Kjell-Owen tie kulki Singaporen ja Ruotsin Smålandin kautta, kunnes hän viimein asettui perheineen Pohjanmaalle ja perusti oman yrityksen.  Laatujohtamiseen ja sertifiointiin erikoistuneen Kjell-Owen verkostot kattavat nyt koko Pohjolan. Hänen yrityksensä Linqit auttaa yrityksiä luomaan verkostoja ja yhteistyötä digitaalisesti.

– 90-luvun loppupuolella työskentelin IKEA:ssa Singaporessa ympäristöasioita koskevien laatukysymysten parissa. Se tie toi myöhemmin Helsinkiin ja Smålandiin – saman konsernin sisällä, kertoo Kjell-Owe.

– IKEA oli erittäin hyvä työnantaja! Vaativa, mutta todella hyvä. Tein paljon yhteistyötä Baltian maiden, Venäjän ja Pohjoismaiden kanssa. Koska olin niin vahvasti erikoistunut, tuntui myöhemmin luonnolliselta perustaa oma yritys, Aleca.

Perhee muutti Smålandista takaisin Pohjanmaalle, ja vuodesta 2013 Ahlskog on työskennellyt kokoaikaisena yrittäjänä.

– Nykyisin matkustelen paljon asiakkaideni toimeksiantojen vuoksi. Nicheni kautta olen luonut laajat verkostot ja löytänyt uusia yhteistyökumppaneita, mutta IKEA:lla on yhä tärkeä rooli kumppaneideni joukossa. Yritykseni Aleca ja Linqit ovat kuitenkin asettuneet Pohjanmaan maaseudulle, minkä vuoksi digitaalinen kehitys on valtavan tärkeää, kertoo Kjell-Owe.

– Olen nähnyt selkeän tarpeen uusille myynnin työkaluille, mutta myös ratkaisulle siihen, miten löytää resursseja nopeasti.  Linqit antaa vastauksen digitaaliseen kehitykseen yleisesti, mutta tarjoaa myös uusia tapoja tehostaa omaa toimintaa.

Linqit on vasta-avattu sivusto, jossa yritykset löytävät toisensa nopeasti ja yksinkertaisesti aidossa GIG-hengessä.

Käy tutustumassa ja rekisteröidy jo tänään!