Linus maksimoi myyntinsä Linqitin avulla. -”Linqit auttaa säästämään valtavasti aikaa ja luomaan uusia verkostoja”

Linus Uneholt on sähköasentaja ja timpuri. Vapaa-ajallaan hän nauttii metsästyksestä ja työn tekemisestä. Yrittäjän työajat riippuvat pitkälti sesongista sekä siitä, milloin toimeksiantoja on saatavilla.

Linus on kotoisin Kristinehamnista Ruotsista, mutta on nyt viiden vuoden ajan työskennellyt omassa UneVolt-yrityksessään Maalahdessa. Yritys on erikoistunut palveluun ja remontteihin, ja Linus itse omaa usean vuoden kokemuksen sähköasentajan työstä ja palvelualalta.

– Päätös alkaa yrittäjäksi syntyi viisi vuotta sitten pitkälti halusta saada lisää vapautta ja mahdollisuuden päättä itse omasta ajastani, sanoo Linus.

Linus toteaa, että sähköasentajien tilanne yleisesti on tällä hetkellä hyvä. Hänen oma toimintansa perustuu pitkälti B2B-myyntiin, eli hän vuokraa palvelujaan muille. Palveluita ostavat yleensä isommat sähköalan yritykset, jotka tarvitsevat nopeasti osaavaa työvoimaa. UneVolt ottaa vastaan myös jonkin verran omia projekteja, mutta pääasiassa yritys suuntaa B2B-markkinoille. Ja se on toiminut hyvin, sanoo Linus.

– Unelmoin kahdeksan tunnin työpäivistä, mutta todellisuus on kyllä jotain ihan muuta, nauraa Linus.

– Sesonki on juuri alkamassa ja puhelin soi paljon. Osa projekteista on pidempikestoisia, kun taas osa kestää vain yhden tai kahden viikon ajan. Mutta voin itse vaikuttaa paljon siihen, mitä teen, ja se tuntuu hyvältä!

Linus toteaa, että erittäin pienten yritysten määrä alalla laskee koko ajan. Isommat yritykset laskevat projektien hintoja alas, mikä on osaltaan vaikuttanut myös siihen, että hän yksityisyrittäjänä panostaa työpanoksensa muiden käyttöön vuokraamiseen.

Linus käyttää Linqitiä. Se säästää häneltä aikaa ja auttaa löytämään tarvitsemiaan alansa verkostoja. Linqitin antama mahdollisuus profiloida ja nostaa esiin omia palveluitaan myynnin edistämiseksi on asia, johon Linus on tahtonut keskittyä.

– Näin mainoksen Linqitistä ja tahdoin heti kokeilla sitä! Profiilin luominen oli helppoa, eikä minun tarvitse enää etsiä töitä – toimeksiantajat löytävät minut! Se helpottaa työtäni valtavan paljon. En oikein välitä paperityöstä, ja Linqitin avulla vältyn markkinointityöltä. Löydän verkostot nyt uudella tavalla! sanoo Linus ennen kuin lähtee kohti uutta toimeksiantoa.