Satu ostaa mielellään palveluja paikallisilta yrittäjiltä.

Yrittäjä Satu Wivolin Wicon Oy -yrityksestä tarjoaa asiakastutkimuksiin ja laadun arviointiin liittyviä palveluja.

Satu liittyi Linquit-alustaan heti sen alkuaikoina ja toivoo uusien jäsenyritysten liittyvän verkostoon. Erityisesti Satu toivoisi naisyrittäjien liittyvän jäseniksi.
Satu muutti perheensä kanssa Vaasaan muutama vuosi sitten. Muuton mukana seurasi hänen yrityksensä. Satu muutti Palosaaren yrityskeskuksessa sijaitsevaan toimistoon, jossa hän tarjoaa yrityksille asiakastutkimuksia, asiakastyytyväisyystutkimuksia, kyselyitä, henkilöstötutkimuksia ja yrityspalvelujen ja tuotteiden laadun mittaamista.

Satu tekee yhteistyötä ja ostaa mielellään palveluja paikallisilta yrittäjiltä. Tällä hetkellä hän löytää paikalliset yrittäjät hankintoihinsa Googlen tai suhteiden välityksellä. Hän näkee kuitenkin Linqitin tarjoamat mahdollisuudet ja toivookin sen takia, että Linqitin tarjonta kasvaisi mahdollisimman pian. Satu korostaa myös Linqitin palautepalvelun tärkeyttä. Yrittäjänä luotat enemmän muiden yrittäjien kokemuksiin jostain tietystä palveluntuottajasta.

Kun Satu ostaa online-palveluita, hän tarkastaa ensin muiden asiakkaiden antamat palautteet. Kun hän esimerkiksi varaa hotellihuoneen, hän tarkastaa TripAdvisor-alustasta kuinka monta tähteä hotelli on saanut. Samalla tavalla hän haluaa ostaa resursseja yritykseensä.

Tällä hetkellä Satun yrityksessä on meneillään uudelleenjärjestelyt, joissa keskitytään erityisesti eri palvelupaketteihin. Toimeksiannon Satu on antanut paikalliselle konsulttiyritykselle, joka auttaa sisällön suunnittelussa ja kehityksessä. Myös tähän hän olisi halunnut löytää toimeksisaajan Linqitin kautta voidakseen verrata suosituksia. Satu kertoo myös palkanneensa paikallisia yrittäjiä kuten kirjapainoja, kääntäjiä, myyjiä ja markkinoijia Vaasaan muutettuaan.
Olen myös etsinyt autohuoltoalan yrityksiä ja olen kaivannut asiakassuosituksia vertailuihin. Yrittäjänä tarvitset monia eri palveluita, ja varsinkin uutena paikkakunnalla huomaat, kuinka vaikeaa on valita eri paikallisten yritysten joukosta, Satu Wivolin sanoo.

Teksti: Maria Norrlin-Asplund/ Celma.fi
Käännös: Käännöspalvelu Ingela Åström
Kuva: Michelle Sebbas