Suositukset ovat yrityksille parasta mahdollista markkinointia

Johan Hällmark, tilitoimisto Bäck & Vilénin toimitusjohtaja, on ollut Linqitin jäsen syksystä 2018 lähtien. Johan toivoo, että yhä useammat ostajat ja myyjät löytäisivät alustan, jotta resurssien tarjonta saataisiin kasvuun.

Bäck & Vilén etsii resursseja kuten kääntäjiä, markkinoijia, IT-osaajia ja muita kapea-alaisia erikoisosaajia. Oikeastaan etsimme kaikkia sellaisia, jotka osaavat asiansa riippuen senhetkisestä tarpeestamme, Johan sanoo.
Linqit-alustan Suosittele-toiminto on erinomainen väline niille, jotka epäröivät palkata tuntemattomia resursseja. Uskallat helpommin palkata sellaisia uusia ja tuntemattomia resursseja, jotka ovat saaneet hyviä suosituksia muilta yrittäjiltä.
– Suositukset ovat yrityksille parasta mahdollista markkinointia, Johan Hällmark sanoo.

Bäck & Vilén yrityspalvelu Oy on Vaasalainen vuonna 1989 perustettu tilitoimisto. Johan Hällmark on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2017 lähtien.
Bäck & Vilén tarjoaa yrittäjille lähes kaikkia kirjanpitoon ja hallintoon liittyviä palveluja. Asiakkaat ovat pääosin Pohjanmaalta, mutta myös muualta Suomesta ja Pohjoismaista sekä muista maista.
Johan kertoo, että kieli ja kommunikaatio ovat avaintekijöitä menestykseen. Niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin on tärkeätä kommunikoida asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan kielellä. Monet ulkomaalaisista asiakkaistamme arvostavat sitä, että he voivat saada palvelua esim. englanniksi, ruotisiksi tai saksaksi ja että toimisto myös pystyy avustamaan yhteydenpidossa henkilöstön, asiakkaiden ja viranomaisten kanssa suomeksi.

Bäck & Vilénillä työskentelee tänään 20 henkilöä ja silloin kun yritys tarvitsee väliaikaisia resursseja, he mieluummin palkkaavat ulkoisen resurssin sen sijaan, että he palkkaisivat lisää väkeä. Vasta silloin kun he tietävät, että tarve on jatkuvaa, he palkkaavat lisää henkilöstöä.

Johan suosittelee yrittäjiä, sekä ostajia että myyjiä, kirjautumaan alustalle ja luomaan sinne oman profiilinsa.
– Et tiedä miten se toimii ennen kuin olet kokeillut, hän sanoo. Ja koska kahdesta ensimmäisestä kuukaudesta ei veloiteta lainkaan, et häviä mitään kokeilemalla. Alustan potentiaalia ei ymmärrä, ennen kuin sitä on kokeillut ja nähnyt sen hyödyn.

Johanin paras verkostointivinkki on olla mukana eri foorumeissa ja sellaisissa paikoissa, joissa liikkuu muita yrittäjiä. Näissä jokainen muodostaa oman käsityksensä toisista ja oppii tuntemaan toisten vahvuudet ja heikkoudet.
Hyvän kannattavuuden saavuttamisen avain on löytää oma markkinarakonsa ja satsata ydinalueeseensa ja antaa jonkun toisen hoitaa sellaiset toiminnot, joita itse hallitsee huonommin. Kehitä ja pysyttele sellaisissa asioissa, joissa olet hyvä! Yhteistyöstä muiden yrittäjien kanssa on hyötyä kaikille, joten älä epäröi etsiä apua muualta. Käännöstyö, markkinointi ja IT ovat sellaisia tehtäviä, joita Hällmark mainitsee hänen yrityksensä tarvitsevan.


Teksti: Maria Norrlin-Asplund, Käännös suomeksi: Ingela Åström
Valokuva: Michelle Sebbas