Kun saamme suurempia toimeksiantoja, vuokraamme tilapäisesti lisäresursseja.

Vuokraamalla työvoimaa tilapäisesti ulkopuolisilta yrittäjiltä ruuhka-aikoina vältämme lomautuksia ruuhka-aikojen ulkopuolella, sanoo SBS TEAMin osakas Robin Granlund. Pidämme henkilöstömääräämme toiminallemme sopivana ja pystymme tarjoamaan työntekijöillemme työtä ympäri vuoden ilman työnseisauksia. Kun saamme suurempia toimeksiantoja, vuokraamme tilapäisesti lisäresursseja. Nämä resurssit ovat yksityisyrittäjiä, jotka etsivät toimeksiantoja. Granlund suosittelee yrittäjiä hyödyntämään Linqitin alustaa markkinoidakseen omaa yritystään ja palvelujaan käytettävissä olevina resursseina ja jotta toimeksiantajat löytäisivät käytettävissä olevia resursseja.

 

Robin Granlund on yksi SBS TEAMin neljästä osakkaasta. Yrityksen kotipaikka on Ytteresse, mutta toimeksiantoja tulee laajalti koko Pohjanmaalta.

Yritys suorittaa porausta ja sahausta betoniin timanttityökaluilla: seinäsahausta käytetään ovenaukkojen tai ikkunareikien tekemiseen, porausta kun talotekniikalle ja läpivienneille tehdään tilaa sekä lattiasahausta lattioiden saneerausta ja viemäreiden asentamista varten.

SBS TEAM perustettiin vuonna 2012. Ensimmäisen kolmen vuoden ajan yritys paneutui toiminnan kehittämiseen, jotta yritys vähitellen pystyisi laajentamaan toimintaansa. Yrityksen rakentamiseen konsultiksi palkattiin Leif Mannfolk, joka auttoi tiimiä kehittämään toimintaansa.

 

Yrityksellä on tänään 14 työntekijää. Kun kysyntä ylittää sen, mihin työntekijät pystyvät, SBS TEAM palkkaa ulkopuolisia resursseja. Robin kertoo, että he selviävät vuositasolla 70-prosenttisesti omalla työvoimallaan, mutta suurten hankkeiden toteuttamiseksi ja kysynnän huippujen tasaamiseksi he vuokraavat tilapäistä työvoimaa. Tämä myös vähentää liiketoimintaan liittyviä riskejä. Vuokraamalla ylimääräistä työvoimaa huippukausien ajaksi heidän ei tarvitse miettiä lomautuksia silloin kun kysyntä on pienempää. Sen sijaan he pystyvät tarjoamaan työntekijöilleen työtä 100-prosenttisesti myös silloin kun kysyntä on pienempää.

 

Robinin mielestä Linqit-alusta vastaa täydellisesti markkinoiden tarpeisiin! Kunhan järjestelmä saadaan käyntiin kunnolla, siitä voi tulla erittäin tärkeä väline kiireiselle yrittäjälle. Täältä voi helposti löytää uusia kontakteja ja yhteistyökumppaneita.
Robin käy säännöllisesti sivulla tarkistamassa tarjontaa ja toivoo hartaasti, että mukaan tulee uusia resursseja ja jäseniä. Erityisen tärkeätä Robinin mielestä olisi löytää paikallisia resursseja siellä missä uusia toimeksiantoja syntyy. Ostajalle kilometrikorvausten väheneminen on myönteistä, kuten myös resurssien paikallistuntemus.

Robin suosittelee jäsenyyttä muille yrityksille, sillä alusta on hyvä työkalu ja se paranee mitä enemmän käytettävissä olevia resursseja se pystyy tarjoamaan.

 

Robin Granlund

 

Teksti: Maria Norrlin-Asplund/Celma

Photo: Michelle Sebbas